Espol Plastics BV.

0320 26 11 23

Kunststof spuitgieten

Spuitgieten, ook wel injection moulding genoemd, is een techniek waarmee we de meest uiteenlopende kunststof producten kunnen maken. Met deze productietechniek kunnen we op een continue snelheid complexe vormen met hoge precisie en kwaliteit produceren. Veel artikelen die met spuitgieten worden maakt zijn bijvoorbeeld handgrepen, kratten, spoelen en filters.

  • Voordelig kunststof producten spuitgieten
  • Begeleiding technische haalbaarheid
  • Duurzaam geproduceerde producten

Of vraag direct een gratis offerte aan.

Kunststof spuitgietproces

Bij spuitgieten worden kunststof korrels (granulaat) verhit in een machine tot deze vloeibaar zijn. Via een schroef wordt deze hete pasta vervolgens onder hoge druk in een matrijs gespoten. Een matrijs is een mal die uit twee delen bestaat: een vast en een bewegend deel. Het bewegende deel van de matrijs wordt tegen het vaste deel geschoven en vervolgens wordt de hete kunststof in de matrijs gespoten. Dan wordt de kunststof afgekoeld zodat de kunststof stolt. Vervolgens opent de matrijs en is het resultaat is een kunststofproduct in de gewenste vorm.

Injection moulding is een breed inzetbare productietechniek en wordt in verschillende industrieën toegepast, bijvoorbeeld:

  • Verpakkingsindustrie
  • Elektronica
  • Bloembollenteelt en tuinbouwindustrie
  • Medische apparaten

Voordelen van injection moulding bij Espol Plastics

Het spuitgietproces brengt veel voordelen met zicht mee. Zo kan een grote hoeveelheid van een artikel in korte te tijd gemaakt worden dankzij de massaproductie door het snelle spuitgieten van producten. Ook is spuitgieten een relatief voordelige productietechniek, met name bij de productie van grote aantallen.

Een ander groot voordeel van spuitgieten is de duurzame productiemogelijkheid. Door gebruik te maken van gerecycled materiaal verkleinen we de behoefte voor fossiele materialen en faciliteren we de circulaire kunststofproductie.

 

Kunststof spuitgieten bij Espol Plastics

Dankzij onze lokale productie die 24/7 doorgaat kunnen we snel leveren, ook bij grote aantallen. Onze ervaring en expertise helpen u bij het maken van de juiste keuze voor de productie van uw artikelen. We adviseren in het ontwerp, het materiaal en verzorgen het kunststof spuitgieten. Omdat duurzaamheid voor ons een belangrijke pijler is in onze visie, motiveren we steeds meer klanten om gebruik te maken van gerecycled (post-consumer) materiaal. Daarmee dragen we bij aan een duurzaam proces. Ook leveren we uw producten op locatie af en ondersteunen daarmee het logistieke proces. Hierdoor garanderen we een constante kwaliteit, faciliteren we kostenefficiëntie en dragen we bij aan een duurzame samenleving.

 

Ervaring en expertise

Met onze ruim 35 jaar ervaring in spuitgieten kunnen we vakkundig advies geven over uw producten en wensen. We begeleiden u in alle facetten rond de ontwikkeling en productie van uw kunststofartikelen. Aan de hand van uw wensen en eisen tekenen we het hele project uit. We adviseren u in het ontwerp, het materiaal en de toepassing van het product.

Kies bewust voor een duurzaam proces

We blijven onszelf constant innoveren en verbeteren op het gebied van ontwerp, productie en logistiek. Duurzamer produceren is voor veel bedrijven een hot item. Onze experts geven u daar graag advies over.

Zo helpen we steeds vaker klanten te kiezen voor extra duurzame productie van hun artikelen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecycled materiaal. Hiermee gaan we op een verantwoorde manier om met grondstoffen en dragen we bij aan een betere wereld.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze werkwijze en de mogelijkheden? Mail ons dan via mail@espolplastics.nl of bel ons via 0320 26 11 23. We helpen u graag!

Veelgestelde vragen over kunststof spuitgieten

Levert Espol Plastics ook producten naar het buitenland?

Ja, we leveren internationaal.

Welke materialen kunnen worden gebruikt bij kunststof spuitgieten?

Bij injection moulding maken we graag gebruik van gerecycled materiaal. Maar het is ook mogelijk om artikelen uit technisch speciaal materiaal te maken. De materiaalkeuze hangt af van uw wensen en de gewenste eigenschappen van het eindproduct. Onze experts denken graag met u mee voor het maken van de beste keuze.

Zijn er beperkingen voor productafmetingen bij het spuitgieten?

De grootte van de producten die kunnen worden gemaakt met kunststof spuitgieten varieert. Van zeer kleine onderdelen, zoals microcomponenten, tot grotere producten, zoals bollenkratten. Het hangt af van de capaciteit van de gebruikte machines en de specificaties van de mal. Er zijn verder geen minimale of maximale afmetingen voor producten in het spuitgietproces.

Hoe verloopt het productieproces?

U levert bij ons uw ontwerpen aan. Wij nemen dan de productie uit handen en zorgen voor een geoptimaliseerd productieproces en de logistiek. De duur van het spuitgieten hangt af van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het product, het gewenste aantal en de benodigde afwerkingsprocessen. Over het algemeen varieert het proces van enkele seconden tot enkele minuten per onderdeel. Hierdoor kunnen we miljoenen producten maken op jaarbasis.