Espol Plastics BV.

0320 26 11 23

Kunststof spuitgieten

Espol Plastics is uw toonaangevende partner in kunststof spuitgieten. Met meer dan 50 jaar ervaring en een geavanceerd machinepark, zijn we experts op het gebied van hoogwaardige kunststofproductie. Of het nu gaat om complexe vormen, nauwkeurige specificaties of grootschalige productie, Espol Plastics levert maatwerkoplossingen die aan al uw behoeften voldoen.

 • Voordelig kunststof producten spuitgieten
 • Begeleiding technische haalbaarheid
 • Duurzaam geproduceerde producten

Of vraag direct een gratis offerte aan.

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten, ook wel injection moulding genoemd, is een techniek waarmee we de meest uiteenlopende kunststof producten kunnen fabriceren. Door middel van deze methode creëren we complexe vormen met hoge precisie en snelheid. In principe kunnen we alles maken zolang het uit kunststof bestaat. De meest gangbare spuitgietproducten zijn handgrepen, klinken, kratten, spoelen en filters. Heeft u specifieke producten nodig? We realiseren het graag voor u.

Injection moulding vindt zijn toepassing in verschillende industrieën, zoals bij:

 • Auto’s
 • Elektronica
 • Huishoudelijke apparaten
 • Medische apparaten

Hoe werkt kunststof spuitgieten?

Bij spuitgieten verhitten we granulaat in de schroef. Vervolgens spuiten we het gesmolten granulaat onder hoge druk in een matrijs.

Deze matrijs werkt als een mal en bestaat uit 2 delen die tegen elkaar schuiven. Nadat het materiaal in de matrijs is gespoten, laten we hem afkoelen zodat de kunststof gaat stollen. Het resultaat is een kunststof product in de gewenste vorm.

Voordelen van injection moulding bij Espol Plastics

Espol Plastics heeft kunststof spuitgieten geperfectioneerd tot een veelzijdig productieproces met verschillende voordelen, zoals:

 • Massaproductie: lokale productie en snelle oplevering, ook bij grote aantallen.
 • Voordelig: relatief goedkope manier van produceren bij de juiste aantallen.
 • Duurzame productiemogelijkheden: Espol Plastics innoveert continu en maakt graag gebruik van gerecycled materiaal voor een duurzame productie.
 • Gedetailleerd en complex: we kunnen artikelen produceren in elke gewenste vorm.
 • 24/7 operationele productie: ons machinepark is dag en nacht voor u bezig.

Bent u benieuwd naar het maatwerk dat we u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op en vertel waar we u bij kunnen helpen. We zijn telefonisch bereikbaar via 0320 26 11 23 en per e-mail via mail@espolplastics.nl.

Doe uw voordeel met onze ervaring en expertise

Espol Plastics begeleidt u in de productie van het door u gewenste kunststof product. Aan de hand van uw wensen en eisen stippelen we het hele project uit.

Espol Plastics faciliteert in het ontwerp, verzorgt het kunststof spuitgieten en levert het volledige eindproduct op. We brengen het product bij u op locatie en ondersteunen daarmee ook het logistieke proces. Hierdoor garanderen we een constante kwaliteit en kunnen we de kosten laag houden.

Kies bewust voor een duurzaam proces

We blijven onszelf constant innoveren en verbeteren op het gebied van ontwerp, productie en logistiek. Duurzamer produceren is voor veel bedrijven een hot item. Onze experts geven u daar graag advies over.

Zo helpen we steeds vaker klanten te kiezen voor extra duurzame productie van hun artikelen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecycled materiaal. Hiermee gaan we op een verantwoorde manier om met grondstoffen en dragen we bij aan een betere wereld.

Spuitgieten kosten berekenen

We streven ernaar om onze klanten de meest kostenefficiënte oplossingen te bieden voor het spuitgieten van producten. Voor een duidelijk inzicht in de kosten van uw specifieke project, kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze deskundige teamleden staan klaar om u te voorzien van een gedetailleerde prijsopgave. Neem gerust een kijkje op onze spuitgieten kosten pagina voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze werkwijze en de mogelijkheden? Mail ons dan via mail@espolplastics.nl of bel ons via 0320 26 11 23. We helpen u graag!

Veelgestelde vragen over kunststof spuitgieten

Levert Espol Plastics ook producten naar het buitenland?

Ja, we leveren internationaal.

Welke materialen kunnen worden gebruikt bij kunststof spuitgieten?

Bij injection moulding maken we graag gebruik van gerecycled materiaal. Maar het is ook mogelijk om artikelen uit technisch speciaal materiaal te maken. De materiaalkeuze hangt af van uw wensen en de gewenste eigenschappen van het eindproduct. Onze experts denken graag met u mee voor het maken van de beste keuze.

Zijn er beperkingen voor productafmetingen bij het spuitgieten?

De grootte van de producten die kunnen worden gemaakt met kunststof spuitgieten varieert. Van zeer kleine onderdelen, zoals microcomponenten, tot grotere producten, zoals bollenkratten. Het hangt af van de capaciteit van de gebruikte machines en de specificaties van de mal. Er zijn verder geen minimale of maximale afmetingen voor producten in het spuitgietproces.

Hoe verloopt het productieproces?

U levert bij ons uw ontwerpen aan. Wij nemen dan de productie uit handen en zorgen voor een geoptimaliseerd productieproces en de logistiek. De duur van het spuitgieten hangt af van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het product, het gewenste aantal en de benodigde afwerkingsprocessen. Over het algemeen varieert het proces van enkele seconden tot enkele minuten per onderdeel. Hierdoor kunnen we miljoenen producten maken op jaarbasis.