Espol Plastics BV.

0320 26 11 23

Bollenkrat

In 2019 hebben we ons nieuwe leliekrat geïntroduceerd op de CNB Bloem- en Relatiedagen. Dit krat is voor 95% gemaakt van gerecycled materiaal en speciaal ontwikkeld voor de bloembollenverwerking en -export. Doordat het krat stevig en goed stapelbaar is, is deze zeer geschikt voor de bloembollenindustrie en -export. Onze kratten worden in zowel binnen- als buitenland gebruikt en gaan de hele wereld over. De kratten bieden efficiënte bescherming voor de leliebollen tijdens het transport.

De geperforeerde bodem van het krat biedt goede luchtcirculatie wat de houdbaarheid van de bloembollen verbetert. Zo wordt schimmel en vocht voorkomen. Ook bevordert dit de versheid van de bollen tijdens opslag en transport en zorgt dit voor efficiënte koeling wanneer de bloembollen in koelcellen opgeslagen worden.

Ons krat is ontworpen samen met de bloembollensector en zo hebben we een krat ontwikkeld wat voldoet aan de behoeften en eisen van de tuinbouwindustrie en bloembollenteelt. Door vanaf het begin van de ontwikkeling en het proces te kiezen voor een krat wat gemaakt wordt uit een zo groot mogelijk aandeel gerecycled post-consumer materiaal, zijn we vroeg begonnen met het stap voor stap verduurzamen van de sector en daarmee een van de voorlopers in deze marktontwikkeling.

 

Een duurzaam bollenkrat

Doordat we ons leliekrat van gerecycled materiaal maken, dragen we bij aan de duurzaamheid van ons product. Dit verkleint de behoefte voor fossiele kunststoffen en bevordert de circulaire economie. Ook zorgen we ervoor dat de sector op deze manier klaar is voor de introductie van de Nederlandse Circulaire Plastic Norm.