Espol Plastics BV.

0320 26 11 23

Grindmat

Sinds kort maken we een nieuw artikel: de grindmat. Deze kunststof mat biedt een praktische oplossing voor het aanleggen van grindoppervlaktes. We maken dit artikel voor Plusjop in Enkhuizen.

De grindmat wordt gemaakt in één keer gemaakt in een grote matrijs en aan de achterkant van de grindmat is worteldoek bevestigd. Dit doek is waterdoorlatend en zorgt ervoor dat er geen onkruid door het grind kan groeien. Omdat het worteldoek waterdoorlatend is, ontstaan er ook geen plassen water meer in het grind na een regenbui.

Productieproces

De grindmatmatrijs bestaat uit twee grote onderdelen: het vaste en het bewegende deel. Vlak voor het sluiten van de matrijs wordt het worteldoek door een robot aan het vaste deel van de matrijs ingebracht. Vervolgens sluit de mal en wordt heet kunststof in de matrijs gespoten en wordt de mal gekoeld zodat de kunststof kan stollen. Hierdoor zit het worteldoek stevig vast aan de grindmat. De grindmat maken we van hoogwaardig kunststof waardoor deze sterk is en UV- en vorstbestendig.

De grindmat

Grindmatten zijn ontworpen met een honingraatstructuur zodat het grind in de mat goed op zijn plaats blijft liggen. Daarnaast biedt de mat stabiliteit in grindpaden. Zo vormen er geen sporen of kuilen meer in het grind, is er geen verzakking en groeit er bijna geen onkruid meer tussen het grind door. Ook de efficiënte waterafvoer van de grindmatten is een handige eigenschap. De grindmat is dan ook uitermate geschikt voor verschillende toepassingen in diverse buitenruimtes en biedt een praktische en duurzame aanpak. Door het slimme ontwerp (de matten kunnen makkelijk aan elkaar vastgemaakt worden) en robuust design biedt de grindmat een makkelijke oplossing voor het aanleggen van grindoppervlaktes. Deze oplossing draagt bij aan het behoud van aantrekkelijke buitenruimtes en maak aanleggen van en onderhoud aan grindpaden een stuk makkelijker.

 

Wil je meer weten over de grindmat? Kijk dan eens op de website van Plusjop, ook voor de beschikbaarheid. Plusjop heeft een zeer uitgebreid assortiment tuinartikelen en toebehoren en bieden allerlei oplossingen voor in en om de tuin.