Wat is spuitgieten?

 Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide technische kennis  kunnen wij als spuitgietbedrijf vrijwel ieder gewenst kunststof  spuitgiet product ontwikkelen. Espol plastics levert het volledige  traject, van idee tot eindproduct. Van het ontwerp, eventueel aan de  hand van uw werktekening, tot het uiteindelijke spuitgieten: wij denken  met u mee om tot het beste resultaat te komen.


Bij het spuitgieten wordt gesmolten kunststof onder hoge druk in de matrijs gespoten  waardoor het de vorm aanneemt van het gewenste product. Door de juiste  keuze van het materiaal, goede procesbeheersing en een perfecte  matrijsconstructie is het mogelijk om een nauwkeurige maatvoering aan te  houden.


Espol plastics heeft een koelwatersysteem die zorgt dat door de koelkanalen in de matrijs koelwater stroomt dat het nog vloeibare kunststof laat afkoelen en stollen. Het kunststof product heeft nu de vaste vorm aangenomen van de matrijs. De spuitgietmachine drukt het harde kunststof product uit de matrijs en een robot neemt het product uit de machine en  legt het op de lopende band. Het product is klaar voor verdere  verwerking of verpakking.

Het spuitgietproces via een infographic
Espol Plastics / spuitgieten

Het spuitgietproces via een infographic

Espol Plastics / spuitgieten